Loaded
Aimo Park
App . Backoffice . Customer Service Platform

Dé parkeer-app in Zweden

Aimo Park Zweden heeft ons in navolging van Q-Park gevraagd hun parkeer-app te ontwikkelen om zo mobiele transacties de norm te maken voor het parkeren op straat. Aimo Park is tegenwoordig de grootste parkeerexploitant in de Scandinavische regio met ongeveer 370.000 parkeerplaatsen in Zweden, Noorwegen en Finland, verdeeld over 6000+ parkeerfaciliteiten. Het Japanse moederbedrijf Sumitomo Corporation bouwt aan een innovatieve mobiliteitsvisie. Naast het leveren van parkeerdiensten heeft Aimo ook een vloot elektrische deelauto’s rondrijden in Zweden.

MobilPark App & Mobile Service Platform

Aimo Park exploiteert parkeervoorzieningen die eigendom zijn van vastgoed-eigenaren, ondernemers, gemeentes en woningcorporaties. Dit betekent een zeer divers parkeerkosten-beleid, specifiek afgestemd per partner. Om dit te faciliteren hebben wij niet alleen drie native apps ontwikkeld voor iPhone, Android en Huawei, maar ook een Mobile Service Platform. Op deze manier kunnen wij de transacties voor elk tariefplan gestroomlijnd afhandelen. Inclusief logica voor kortingen, memberships, toegangscodes en lang parkeren tot wel negentig dagen.

SMS parkeren

Dat klinkt als iets uit vervlogen tijden, maar in Zweden is parkeren met SMS voor sommigen een uitkomst. Door het gefragmenteerde parkeerlandschap heeft een autobezitter meerdere apps nodig, omdat er meerdere partijen actief zijn en dus niet alle parkeerplaatsen in Zweden door Aimo Park worden beheerd. Voor degenen die niet nóg een app willen, die misschien zelfs geen smartphone hebben, of gewoonweg geen tijd hebben een app te downloaden op straat hebben wij de service van Aimo Park uitgebreid met de dienst SMS Parkeren. Stuur je zonecode, BSN en kenteken per sms naar een verkort nummer, en je parkeersessie is begonnen. De rekening wordt aan het eind van de maand ook via SMS toegestuurd.

Resultaten

De dienst kent nu meer dan drie miljoen gebruikers die inmiddels meer dan 40 miljoen parkeeracties zijn gestart. Elke maand worden nieuwe partners aangesloten, die hun parkeerlocaties door Aimo Park willen laten beheren. En de uitfasering van de Pay&Display machines op straat is van start gegaan. De onderhoudskosten en beperkte mogelijkheden van deze ticketzuilen wegen niet op tegen de geavanceerde mogelijkheden van onze MobilPark app. De waardering in de Appstores voor zowel de iOS app als de Android app is met 4 sterren bijzonder goed te noemen. De Huawei app voor Huawei devices die geen Google Services meer aan boord hebben is in december 2020 gelanceerd in de Huawei AppGallery

VPRO
Webwinkel