WHISPBAR: NIESKRĘPOWANA PODRÓŻ

/

Whispbar webshops in 14 landen

Deze week hebben we weer negen nieuwe eCommerce-sites gelanceerd voor Whispbar Europe. Met de sites voor Polen, Rusland, Denemarken, Noorwegen, Engeland, Spanje, Portugal, Slowakije, Tsjechië zijn we inmiddels in veertien landen actief met onze Magento-sites en -shops. Whispbar is fabrikant van de stilste en meest efficientie bagageboxen, imperials en draagsystemen van de wereld. Sinds 2010 is Whispbar eigendom van Yakima.

Headline Interactive is de Europese eCommerce-partner van Yakima. Yakima heeft een prachtige geschiedenis. Het bedrijf is opgericht in 1973 door uitvinder en kayakliefhebber Otto Lagervall in Yakima Washington. Hij maakte in zijn kleine werkplaats voetsteunen voor kayaks en later ook dakdragers. Elf jaar en een overname later is Yakima official rack company van de Olympische Spelen in LA. In 2007 betreedt Yakima de global market en is inmiddels in meer dan 30 landen actief.

Whispbar is van oorsprong een Australisch merk en gaat twee jaar naar de overname door Yakima naar de Europese markt. Met een gigantisch distributie-netwerk dat zich uitstrekt van Las Palmas, tot Hammerfest (Noorwegen) en Nosibirsk (Rusland) is dit een speler van groot formaat.

Yakima/Whispbar heeft Headline Interactive benaderd voor het netwerk van Europese sites vanwege de uitstekende reputatie op het gebied van eCommerce-dienstverlening, de goede relatie met logistiek partner S&H en de ruime ervaring met het werken in een internationale context. De regelmatige skypecalls met Whispbar HQ in Australië om zeven uur ’s ochtends zijn daarbij altijd een bijzonder begin van de werkdag:)

De landensites die inmiddels live staan zijn:

whispbar-countries-1