Medisch Centrum Alkmaar

Medisch Centrum Alkmaar (MCA) is een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland. Bij MCA staat een goede voorlichting aan de cliënt hoog in het vaandel. Headline Interactive heeft voor MCA een websiteconcept ontwikkeld dat bijdraagt aan een toegankelijke informatievoorziening, en dat bovendien is voorbereid op een toekomstige online interactie met de patiënt. Op 25 juni 2014 werd deze website uitverkozen tot Meest Informatieve Ziekenhuiswebsite van Nederland, met een 100% score op alle onderzochte aspecten.

_iphone

De toekomst van MCA online

Headline Interactive heeft een grondige analyse gemaakt van de ontwikkelingen in de zorg, met name waar het gaat om de patiëntvoorlichting. Duidelijk is dat met de snelle groei van het internetgebruik en de volwassenwording van sociale platformen, cliënten steeds vaker hun informatiebehoefte online vervullen, en pas daarna in contact met de specialist komen. Het is dus belangrijk voor MCA Gemini Groep dat haar cliënten in de online zoektocht hun eigen ziekenhuis tegenkomen, zodat ze weten dat de informatie objectief en goed onderbouwd is, en dat ze in Alkmaar of Den Helder aan het goede adres zijn voor een uitstekende behandeling.

Deze online zoektocht vindt steeds vaker plaats op mobiele apparaten. Daarom wordt de uitbreiding van de website met specifieke afdelingssites compleet respsonsive vormgegeven. Dit betekent dat deze afdelingssites op elk apparaat goed zijn te bekijken, ban laptop tot smartphone. De eerste respsonsive vormgegeven site is begin december 2014 gelanceerd. Het is de website van een van de paradepaardjes van Medisch Centrum Alkmaar: het Oncologisch Centrum.

Details

  • Opdrachtgever: MCA Gemini Groep
  • Gebruikte technieken: DotNetNuke / Responsive Design
  • Ingezette expertises: Strategie / Concept / Interaction Design / Visual design / Development
  • Website: www.mca.nl