Kom in actie voor Giro555

Giro555 komt in actie als ergens ter wereld een grote ramp plaatsvindt waarbij de nood te hoog is om door de lokale autoriteiten zelf op te lossen. In Nederland wordt dan het ‘Gironummer’ opengesteld voor donaties, waarmee de samenwerkende hulporganisaties snel hulpverlening kunnen gaan bieden. Sinds een aantal jaar is er een trend dat de Nederlandse bevolking zelf in actie komt, en zo donaties werft voor Giro555. Om deze initiatieven te ondersteunen hebben we met Giro555 een Kom in Actie-platform opgezet.

Publieksparticipatie

Op het sociale platform In actie voor 555 kan iedereen zijn persoonlijke actie melden, waarmee hij of zij geld ophaalt voor de slachtoffers van een specifieke ramp. Of je nu lege flessen ophaalt en het statiegeld doneert, een halve sponsormarathon rent of cupcakes bakt en verkoopt aan vrienden en familie: elke actie kun je met een paar muisklikken op het actieplatfrom zetten en op die manier nog meer aandacht vragen voor zowel jouw actie als de hulpbehoevenden voor wie je het allemaal doet. Aanmelden kan onder meer met Facebook, en je kunt je actie ook eenvoudig delen op sociale platformen als Facebook en Twitter. En omdat elke actie zijn eigen donatiebutton krijgt, kun je als actievoerder snel veel geld ophalen via je persoonlijke actiepagina.

Eerste resultaten

In het voorjaar van 2017 is het actieplatform voor het eerst ingezet om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. Meer dan tweehonderd actievoerders promootten hun persoonlijke actie op het platform. Gemiddeld werd driehondervijftig euro per actie opgehaald. Een prachtig resultaat voor de eerste keer.

 

Details

  • Opdrachtgever: Giro555
  • Gebruikte technieken: Silverstripe PHP Framework
  • Ingezette expertises: Concept / Design / Development
  • Website: inactievoor555.nl