Giro555

Giro555 is de noemer waaronder de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen slaan bij een uitzonderlijke ramp. Giro555 bestaat sinds 1989 en heeft inmiddels meer dan 800 miljoen euro aan donaties geworven voor de weerlozen in de wereld. Headline Interactive is sinds 2011 de online partner voor Giro555. Wij hebben een publicatieplatform ontwikkeld, dat Giro555 in staat stelt om snel te kunnen acteren in geval van een acute ramp, zoals de allesvernietigende explosie in Beiroet. In een handomdraai kan de corporate website van Giro555 worden getransformeerd in een actiesite, waarbij alles in het teken staat van de ramp en de hulpvraag, zodat in korte tijd veel geld kan worden opgehaald om de gevolgen van zo’n ramp te kunnen bestrijden en de slachtoffers te helpen.

Resultaten

Het platform draait nu bijna 10 jaar en heeft in die periode een belangrijke bijdrage geleverd aan de werving van meer dan 150 miljoen euro aan donaties voor de Hoorn van Afrika, Syrië, de Filipijnen, Sierra Leone, Guinee, Liberia, Nepal, Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië, Jemen, Sulawesi en Beiroet. Doneren vindt net als alle betalingen steeds meer online plaats, dus het aandeel online donaties stijgt daarom met elke Nationale Hulpactie.

Rebranding

In 2020 is de website geheel opnieuw vormgegeven, aansluitend op het nieuwe merkbeeld van Giro555. De website is daarmee volledig mobile first ontworpen, en kan op deze manier weer jarenlang zorgen voor een doelgerichte en informatieve site voor een van de belangrijkste initiatieven op het gebied van acute hulpverlening. Dit geldt voor noodsituaties maar ook in tijden van relatieve rust, omdat na een actie de website net zo eenvoudig weer wordt teruggezet naar een website waarop Giro 555 transparant kan terugkoppelen aan de donateurs wat er met hun geld gebeurt. Met behulp van een responsive design is de website voor elk schermformaat van desktop tot smartphone geoptimaliseerd.

Details

  • Opdrachtgever: Giro 555
  • Gebruikte technieken: WordPress
  • Ingezette expertises: Concept / Design / PHP Maatwerk
  • Website: www.giro555.nl