€ 32.838.408 gedoneerd!

/

Kom in Actie-platform voor Giro555

Op 6 maart is Giro555 een Nationale Actie gestart om de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. In totaal lijden 20 miljoen mensen in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan leven 100.000 mensen op de rand van de hongerdood.

Naast de algemene Giro555-website, die we met een speciale module in een handomdraai in donatiemodus kunnen zetten, hebben we dit jaar voor het eerst met Giro555 een zogenaamd social funding-platform gelanceerd, ook wel Kom-in-actie platform genoemd in de wandelgangen. Op dit platform kunnen Nederlanders die graag iets willen doen om bij te dragen, hun persoonlijke fondsenwervings-actie presenteren. Behalve een eigen pagina, die ze kunnen delen op sociale media, hebben ze op die pagina ook een privé-donatieknop. Alle donaties die via die knop worden gedaan, worden opgeteld bij hun eigen actie-opbrengst.

Giro555 heeft op 29 maart in Beeld&Geluid tijdens de Nationale Actiedag het actieplatform tevens ingezet voor het onderdeel Life for life, waarbij acht beroemde gamers het tegen elkaar opnamen in een gamecompetitie. Fans helpen hun favoriete gamer door vooraf en tijdens het toernooi via donaties op het actieplatform extra virtuele levens te kopen.

Totale opbrengst van de actie voor hongerend Afrika is € 32.838.408