/

HaaiAlarm! bij Zapp Your Planet

Voor de derde keer op rij maakten wij voor Zapp your Planet de website. Elk jaar zetten kinderen zich in voor een bedreigde diersoort. In 2017 is dat de haai, of eigenlijk vijf haaiensoorten tegelijk. Elk jaar worden er namelijk honderdmiljoen (!!!) haaien gedood, en dat moet stoppen. Headline Interactive maakte een nieuw ontwerp rondom het nieuwe thema, en ontwikkelde de site met WordPress.

De site werd eind januari al gelanceerd, om de kinderen langzaam voor te bereiden op de grote Zapp Your Planet-dag in Hilversum. De website was het startpunt, waar informatie werd gegeven en waar actiepakketten konden worden aangevraagd. Kinderen werden vervolgens ook doorverwezen naar het actieplatform, waar ze hun omgeving konden activeren om financieel bij te dragen aan hun actie.

Op zaterdag 13 mei kwam alles en iedereen bij elkaar in Beeld & Geluid: de kinderen, alle donaties én Freek Vonk, misschien wel de grootste haaienliefhebber van Nederland (en dat is wederzijds;). Er werd in totaal maar liefst 621.780 euro opgehaald met alle acties!